ÜYEL OL SEPETTE İNDİRİM FIRSATI YAKALA!

Halım hav, tüy çıkarıyor ne yapmalıyım?

Halım hav, tüy çıkarıyor ne yapmalıyım?

Halım hav, tüy çıkarıyor ne yapmalıyım?


Ev dekorasyonunda önemli yere sahip olan halılara karar vermesi zordur. Halının deseni, rengi, ebadı ve alandaki uyumu derken bir çok düşünülmesi gereken detay var. Her kullanıcı evinin dekorasyonuna uyan ve zevkine hitap eden bir halıyı tercih etmek ister. Birde halınızı tercih ettikten sonra karşınıza gelebilecek durumlar vardır. Kimi kullanıcının önemsemediği, kimi kullanıcıyıda rahatsız eden durumlardan birisi olan halı hav çıkarması, halı toz çıkarması dır. Ziyaretçilerimizin sıklıkla sorduğu sorulardan olan halı hav tüy veriri mi? Halımdan toz hav çıkıyor ne yapmalıyım? Halımdan toz hav çıkması ne kadar sürer? Sorularını birlikte yanıtlayayım. 


Halım hav tüy veriri mi?


Sitemizde onlarca farklı markanın ürünlerini inceleyebilirsiniz. Her tarza her ihtiyaca hitap eden halı alternatifleri sunmaktayız. Kimi kullanıcı halısının toz tüy vermesini istemiyorken kimi kullanıcı için bu durum pekte önemli değil. Peki hangi halılar hav, tüy verir? Bu noktada şu markanın halıları hav veriri şu markanın vermez gibi bir söylem yoktur. Çünkü hav veren halı marka ile değil kullanılan iplik türü ile ilgili bir durumdur. Hangi iplik türünde halılar hav verir? Halıda kullanılan iplik türlerinin artıları ve eksileri olmaktadır. Makine halı dokusunda en dayanıklı iplik olarak kabul edilen akrilik iplikten dokunan halılardır. Bu iplik türünden dokunan halılar ilk kullanım dönemlerinde hav vereceklerdir. Akrilik iplikten dokunan halılar farklı iplik türleri ile birlikte de kullanılmaktadır. Örneğin akrilik ve viscon iplikten dokunan halıların hav verme oranı biraz daha az olacaktır. Özet bir bilgi vermek gerekirse akrilik iplikten dokunan halılar daha dayanıklı olur ve uzun vadede yıprandığını belli eder negatif yönü ilk dönem biraz hav tüy çıkaracaktır.


Halımdan hav tüy çıkıyor ne yapmalıyım?


Yeni halınız hav tüy çıkarıyor ve siz bu durumdan rahatsız mısınız? Bu konuda bir kaç küçük işlem ile bu sorunu hafifletebilirsiniz. Hafifletebilirsiniz diyoruz çünkü bir anda bitme ihtimali yoktur. Bir kaç önerilebileceğimiz seçenek var sizler için uygun olanı uygulayabilirsiniz. 


-Elektirik süpürgesi ile süpürme: Halınızın yeni ve ilk kullanım döneminde günlük bir yada iki defa süpürmeniz ilk dönem çıkaracağı hav ve tozu etrafa çok yayılmasını önleyecek ve havın ve tozun biraz daha hızlı çıkmasına yardımcı olacaktır. Halı havının, tozunun net bit bitiş süresi yoktur. Kullanım süpürme sıklığına göre farklılık gösterir.

 

-Köpüklü lif ile silme: Bildindik banyo lifini çok az nemlendirip köpürterek küçük küçük silme işlemi uygulanabilir. Bu yöntem bir çok kullanıcı tarafından denenmiş ve büyük oranda fayda sağlanmıştır. Banyo lifini alıp halı şampuanı ile yada katkısız bir sabun ile köpürtmezsiniz. Köpürmüş olan lifi halı yüzeyinde çok bastırmadan bir kaç günde bir silerek halı havı ve tozu konusundaki sorunu hafifletebilirsiniz. Halı havı ve tozunun çıkması durumu zaman içerisinde bitecek bir durumdur. 



Halıdan hav, toz çıkması ne kadar sürer?


Halıdan çıkan hav, toz ne kadar sürede biter? Kullanıcıların bir kısmı çıkan bu havdan rahatsız olabiliyor ve hemen kesimesi için çeşitli yöntemler deniyorlar. Bu durum bir anda bitecek bir durum değildir. Zaman içerisinde kullandıkça, süpürdükçe, sildikçe ve yıkadıkça bitebilecek bir sorundur. Halı havı ve tozundan çok etilenen ve rahatsız olan kullanıcılar Akrilik iplikten dokunan halılar tercih etmemelidirler. Akrilik iplikten dokunan tozum az özelliği bulunan özel koleksiyonlar bulunmaktadır. Yada antibakteriyel özelliği bulunan koleksiyonlar arasından tercih yapmalıdırlar. Bu tür halılarda hav toz çıkarma durumu daha az olur bir kısmında ise hiç olmaz. Son kararınızı vermeden önce halisaticisi.com canlı destek sistemi üzerinden temsilciden bilgi edinebilirsiniz. 

 

Toz çıkarmayan ve tozum az özelliğinde olan halıları incelemek isterseniz 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.